вівторок, 1 липня 2014 р.

"Християнство крізь віки"

"Християнство крізь віки"
виставка-пейзаж

Духовне життя України завжди поєднувалося з релігійними традиціями. Відомо, що найціннішим скарбом храму душі людської завжди була віра. Тож звернімо свій погляд до сивої давнини, коли 1026 років тому рівноапостольний князь Володимир Великий започаткував нову добу в історії Київської Русі, здійснивши священне хрещення. Для України ця доба стала моментом істини.
Складним і тернистим був шлях духовного відродження. І не дивно, що з  хрещенням Русі затверджується духовність, міцніє очисне полум’я сумніву, спротиву й боротьби та відкриваються культурно-освітні навчальні заклади. Та все ж таки українці прийняли християнство дуже глибоко, будучи готовими нести правду і любов Христа до людей, ради них терпіти зневагу, тортури і смерть. Тому євангельські заповіді прийшли до нас, як джерельна вода до спраглих.
Про все це й розповідає розгорнута виставка-пейзаж «Християнство крізь віки», яку користувачі мали змогу споглядати з 1 липня в читальному залі центральної бібліотеки. Сягнувши за обрій віків, експозиція відтворює історію священного хрещення Київської Русі, розкриває таємниці Божественного одкровення, які дарує нам Біблія, демонструє безцінні витвори сакральної музи наших праотців.
Цікавими сторінками виставки є й розповіді про величання українцями християнських оберегів, посвячення у таїну творчого натхнення євангельськими образами всесвітньовідомих митців слова і пензля. Виставка містить такі розділи: «Володимир Великий – хреститель Київської Русі», «Біблія – джерело вічності», «Ікона – символ благості».
Звичайно матеріали виставок переконують нас у тому, що християнство завжди буде навчати нас любити добро, істину, прагнути до життя вічного.
Виставка працюватиме протягом місяця, запрошуємо всіх бажаючих переглянути цікаву і пізнавальну літературу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар