четвер, 26 червня 2014 р.

«Конституція України і права молоді»

«Конституція України і права молоді»
круглий стіл

         26 червня в центральній бібліотеці організовано круглий стіл на тему «Конституція України і права молоді», приурочений Дню Конституції України та Дню молоді в Україні. Тут зібралися представники влади,  студентська молодь, вчителі, молоді батьки, слухачі університету третього віку, люди старшого покоління. Екскурс історії українського конституціоналізму та огляд Основного Закону країни, прийнятого 28 червня 1996 року, здійснила провідний бібліотекар Тетяна Дашко. Із доповіддю «Конституційні права людини і громадянина» виступив завідувач організаційним відділом міської ради Сергій Нижник.
Про внесення змін до Конституції України щодо реформування місцевого самоврядування та децентралізацію влади розповіла заступник директора департаменту правового супроводу та контролю Вікторія Ільчишина.
Про сучасний стан молоді і дітей в Україні та недопущення використання дітей у збройних конфліктах йшла мова у виступі юриста ЦСССДМ В’ячеслава Галайбіди.
Проблеми сучасної молоді, її інтеграція до європейської спільноти розглядались у виступах студентів КПНУ імені Івана Огієнка Діани Яблонської (голова студентського наукового товариства університету, Сніжани Корінець та Олександра Марчука.
В ході спілкування висловлювали різні думки з приводу прав людини молоді журналісти, люди старшого віку, переплітались проблеми молодих із проблемами пенсіонерів. Де шукати випускникам вузів роботу, як знайти вихід із сьогоднішньої складної ситуації в Україні, як захистити дітей під час військових дій, як допомогти біженцям зі сходу  – ці  проблеми були об’єктом обговорення. Та, попри всі проблеми і негаразди, всі дійшли згоди на те, що потрібно працювати для своєї країни, захищати її територіальну цілісність і надіятись на краще майбутнє.
По закінченню круглого столу його учасники оглянули книжкову виставку «Всім законам – Закон» та раритетні видання Конституції України із фондів Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, огляд яких здійснила його науковий співробітник Валентина Волкова.



Немає коментарів:

Дописати коментар