понеділок, 20 травня 2013 р.

"В полоні слова, музики і фарб"

"В полоні слова, музики і фарб"
літературно-мистецький вернісаж

Вже стало доброю традицією у травні відзначати День міста у Вірменському дворику літературно-мистецьким вернісажем «В полоні слова, музики і фарб».
Цьогоріч свято проходило 18 травня і зібрало багато шанувальників свого рідного міста: поетів, співаків, музикантів, мешканців міста та його гостей. Організаторами заходу була міська центральна бібліотека за тісної співпраці з громадською літературною організацією «Ліра», міською школою мистецтв та музеєм-заповідником.
Свято розпочато сонетом подільського поета Івана Васильчука «Кам’янець», який продекламував Павло Тихонов.
Ведуча, провідний бібліотекар центральної бібліотеки Тетяна Дашко зазначила, що немає жодної людини, яка б не любила свого міста, а найталановитіші його жителі виливають свою любов у віршах, піснях та сонетах.
Своє признання рідному місту, його історії та культурним надбанням висловлювали у віршах місцеві поети: Людмила Кур’ян «Старе місто», Неля Лещинська «Кам’янець», Людмила Дрезналь «Місто семи культур», Ірина Руснак «Моє місто», Юлія Ковальчук «Сім скарбів», Людмила Машталер-Бартощак «Квітка на камені» тощо.
Радує те, що цього року до проведення вернісажу долучилась і молодь. Свою серенаду «Дню міста» присвятила студентка КПНУ ім. І. Огієнка Марія Хмильовська.
Інна Єкимова, Валентина Чешневська, Василь Радюк, Надія Трофанчук та Олег Будзей порадували присутніх своїми новими поезіями, серед яких «Стенокардія» Василя Радюка викликала бурхливі оплески.
Поетичні рядки перепліталися із майстерним виконанням пісень вихованців міської школи мистецтв – Дарини Омельчук «Як у нас на Україні»; Олександра Лівіцького «Ніби вчора, рідна мамо», «Хлопчик рокен-рола»; Ані Сварник «Пісня про маму», «Пісня про тата»; Олександри Гарматюк «Мелодія добра».
Учениця хорової школи Вікторія Єкимова подарувала всім пісню на слова місцевої поетеси та композитора Жанни Мадич «Вікторія».
Уже в друге на святкування Дня міста у Вірменський дворик завітала Голова Вірменського товариства культурних зв’язків Олена Оганесян. Вона презентувала книги В’ячеслава Корнієнка «Графіті Софії Київської», яка являється унікальним виданням автора до 1025-річчя хрещення Русі.
Захід закінчився декламацією чудових віршів поетів Михайла Головіна і Світлани Лук’янової, в яких оспівано наше місто – Кам’янець-Подільський та фотосесією.

Немає коментарів:

Дописати коментар