вівторок, 7 травня 2013 р.

"Вклонімося і мертвим і живим"


"Вклонімося і мертвим і живим"

вечір-пам′яті

Знов білим цвітом вкрилися сади
І знов приходить свято Перемоги.

7 травня, напередодні наступаючого Дня доблесті і героїзму – всенародного свята Дня Перемоги, у читальному залі ЦБ організовано і проведено вечір пам’яті «Вклонімося і мертвим і живим». Ведуча заходу, бібліотекар I категорії Тетяна Сафронюк наголосила, що великий подвиг захисників і визволителів нашої держави назавжди збережеться в пам’яті українського народу і запросила до слова ветерана Великої Вітчизняної війни, полковника Вєщунова Олександра Миколайовича. З перших слів розповіді перед присутніми військовослужбовцями   в/ч А-3290 та користувачами бібліотеки постали героїчні захисники рідної землі, які під кулями ходили в атаки, які зупиняли фашистську навалу власним життям, які гинули за нашу незалежність і мирне сьогодення.


Розповідь Олександра Миколайовича продовжив голова міської ради ветеранів, підполковник у відставці Рогаль Леонтій Інокентійович. Його спогади струменіли душевним хвилюванням, болем у серці, до того зворушливо і природно описані ним епізоди та події фронтового життя.
Полум’яні, щирі слова нашим переможцям, ветеранам урочисто звучали у поезіях місцевої поетеси Світлани Кремінської. Веселими дзвіночками переливалися дитячі голоси вихованців міської школи мистецтв (директор Валентина Рябчук). Каріна Гринчевська, Олена Горбатюк, Вероніка Цацура, Андрій Данчук та Олександра Гарматюк дарували ветеранам свої пісні та гарний передсвятковий настрій.


В заключному слові ведуча зазначила, що сучасна молодь прагне своїми помислами і добрими справами зміцнювати дорогоцінний мир на українській землі. По закінченні всі оглянули книжково-ілюстративну виставку «Народна пам’ять вічна і жива» та сфотографувалися на пам’ять.


Немає коментарів:

Дописати коментар