середа, 15 травня 2013 р.

"Європа: літературно-історичний путівник"



"Європа:
літературно-історичний
 путівник"

фреш-година

Світ схожий на книгу, і той, хто знає
тільки свою країну, прочитав у ній лише
першу сторінку…

Фужере де Монброна


Щороку в травні проходить свято Дня Європи. Ми пишаємося тим, що Україна – найбільша держава європейського регіону. А проте, як сказав Вольтер, «наша любов  до Батьківщини не здатна змусити нас зневажливо ставитися до досягнень іноземців. Навпаки, чим більше ми любимо свою Вітчизну, тим сильніше намагаємося збагатити свою країну скарбами, які здобуті не з її надр».
Щоб належно втілити цей заповіт  читальний зал міської центральної бібліотеки провів  для  студентів коледжу КІМ  фреш-годину  «Європа: літературно-історичний путівник».
Бібліотекарі I категорії Катерина Бояршинова та Анжела Павлишена розповідали  студентам про найбільш цікаві туристичні та культурно – мистецькі принади, про видатних людей шести провідних держав: Австрії, Федеративної Республіки Німеччини, Франції, Великої Британії, Іспанії та Італії. Їх розповідь урізноманітнили яскраві відеопрезентації цих країн. Окрасою заходу стали: інсценівка про Європу у виконанні студентів коледжу КІМ Вікторії Лисишен‚ Світлани Філімонової‚ а також інтелектуальна гра "Країнами Європи"‚або "чи Знаєте ви...?" до культури якої країни належать предмети‚ що знаходяться у  мішочку ( бажаючі студенти діставали предмети і називали країну‚ яку цей предмет символізував).
А щоб повернутися із закордонних «мандрів» на Україну, студентам треба було дати відповіді на запитання вікторини "Що я знаю про ЄС?".






Немає коментарів:

Дописати коментар