понеділок, 30 вересня 2024 р.

Щиро дякуємо голові ГО «Майбутнє Українського Донбасу» та БО Фонду громад «Тірас» Олегу Якубову за подаровані у Всеукраїнський день бібліотек книги патріотичного змісту для користувачів креативного простору бібліотеки.






середа, 25 вересня 2024 р.

 25 вересня у рамках Дня відкритих дверей до центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи на екскурсію завітав Кам'янець-Подільський фаховий медичний коледж.
















 25 вересня у рамках Дня відкритих дверей до центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи на екскурсію завітав Кам'янець-Подільський фаховий коледж харчової промисловості НУХТ








 «Словники – книги – путівники»

Бібліотечно-бібліографічний урок

Читаючи книгу, газету, журнал, слухаючи радіо чи дивлячись телевізор, спілкуючись, напевне, кожен з вас зустрічав слова, вирази, значення яких вам незрозумілі. Що ж ви робите в таких випадках? Звичайно, запитуєте батьків, вчителів, друзів, але корисніше і цікавіше самому знайти потрібну інформацію. А її ви отримаєте, коли звернетеся до довідкової літератури.
25 вересня в центральній міській бібліотеці імені Костя Солухи проходить день відкритих дверей «Запрошуємо у світ книги» для жителів та гостей нашого міста. Користуючись цією нагодою у креативному центрі бібліотеки відбувся бібліотечно-бібліографічний урок «Словники – книги – путівники» для студентів та прогресивної молоді, яка завжди прагне нових знань, умінь та навичок.
Метою бібліотечно-бібліографічного уроку є надання загальних відомостей про довідкову літературу та навчання користуванням довідкової літератури різних типів: словниками, довідниками, путівниками та енциклопедіями, до¬помогти молоді проникнути у світ нового і цікаво¬го, зацікавити молодь для вивчення довідкової літератури.
Для креативної та зацікавленої молоді проведено екскурсію всіма відділами бібліотеки, також молодь прослухала історію створення бібліотеки її відділів, а також структуру, яка складається із бібліотек-філій, для присутніх було відтворено відео про бібліотеку, після чого були продемонстровані старовинні рідкісні та цінні книги, а також книги-гіганти та книги-мініатюри, фахівець із відділу бібліографії детальніше розповісла про аналітичний та бібліографічний опис книг і періодичних видань й для чого це потрібно, в креативному центрі молодь дізналася детальніше про довідкові видання: словники, довідники, енциклопедії, путівники а також види на які поділяються довідкові видання й мала змогу їх переглянути, а також дізналася що означає ДБА – (довідково-бібліографічний апарат), та як із ним працювати.







понеділок, 23 вересня 2024 р.

Сьогодні в Креативному Просторі Центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи відбулась зустріч легіонерів з організації «Центурія», яка займається просвітницькою діяльністю та саморозвитком молоді ...

Легіонери "Центурії" є членами «азовської" сім’ї, а саме 3-ї штурмової бригади та інших підрозділів. На даній зустрічі була можливість поспілкуватися на неформальні теми з військовими «Азову» та представниками організації «Центурія». Були підняті теми які стосуються війська та просто цивільного життя, обговорені важливі тематики стосовно історії України та важливості її збереження.




середа, 18 вересня 2024 р.

 #мистецькийконкурс_УІК

Культурно-мистецький проект
«Творча діада»
18 вересня у Креативному просторі Кам’янець-Подільської центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи в рамках Літературного туру Хмельниччиною відбулась зустріч із українськими письменниками та Лауретами різноманітних конкурсів та премій Надією Гуменюк та Володимиром Лисом.
Поспілкуватися із відомим творчим тандемом прийшло багато прихильників їхньої творчості: користувачі, містяни та мешканці інших міст України, які через війну вимушені були шукати прихистку в нашій громаді.
Письменники розповіли про свій життєвий шлях, познайомили присутніх із своєї творчістю та провели короткий екскурс по своїх творах. В історії українського народу багато несправедливо забутих сторінок, а завдяки такому письменнику як Володимир Лис ми дізнаємось про нашу минувшину.
Під час зустрічі присутні ознайомилися із літературою книжкових виставок – «Майстер витонченого слова» та «Магія жіночого пера».
Творче подружжя презентувало свої нові романи, які нещодавно побачили світ у видавництвах Харкова та Кам'янця-Подільського – «Твоя навіки» Надія Гуменюк і «Вифлеєм» Володимир Лис.
Усі присутні висловили щире захоплення талановитому сімейному тандему, розповіли про власні емоції від прочитаних книг, а поезія Надії Гуменюк, на думку шанувальників, пронизана щирістю та ліричністю, яка пробирає до сліз. Гості побажали авторам і надалі писати та видавати свої твори, пробуджувати національну свідомість, допомагати словом митця усім, хто цього потребує, гуртуватися та робити усе можливе для наближення нашої перемоги!




пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

 

Митець світового масштабу

Літературна подорож

 до 130-річчя Олександра Довженка

10 вересня виповнюється 130 років від дня народження  відомого українського письменника і кінорежисера Олександра Довженка. До цієї дати в центральній бібліотеці організовано літературну подорож «Митець світового масштабу». Метою заходу є популяризація творчості Олександра Довженка, як видатного кінорежисера і водночас письменника, вшанування його пам’яті та сприяння читанню. Під час літературної подорожі слухачі дізнались багато цікавого про діяльність Довженка як письменника і першого поета у кіно, класика світового кінематографа, режисера культових стрічок, художника.




середа, 11 вересня 2024 р.

 Сьогодні у Креативному просторі центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи відбувається зустріч української молодіжної громадської організації «Центурія», задля перегляду документального фільму «Крук: база українського націоналізму».




неділя, 8 вересня 2024 р.