середа, 25 вересня 2024 р.

 «Словники – книги – путівники»

Бібліотечно-бібліографічний урок

Читаючи книгу, газету, журнал, слухаючи радіо чи дивлячись телевізор, спілкуючись, напевне, кожен з вас зустрічав слова, вирази, значення яких вам незрозумілі. Що ж ви робите в таких випадках? Звичайно, запитуєте батьків, вчителів, друзів, але корисніше і цікавіше самому знайти потрібну інформацію. А її ви отримаєте, коли звернетеся до довідкової літератури.
25 вересня в центральній міській бібліотеці імені Костя Солухи проходить день відкритих дверей «Запрошуємо у світ книги» для жителів та гостей нашого міста. Користуючись цією нагодою у креативному центрі бібліотеки відбувся бібліотечно-бібліографічний урок «Словники – книги – путівники» для студентів та прогресивної молоді, яка завжди прагне нових знань, умінь та навичок.
Метою бібліотечно-бібліографічного уроку є надання загальних відомостей про довідкову літературу та навчання користуванням довідкової літератури різних типів: словниками, довідниками, путівниками та енциклопедіями, до¬помогти молоді проникнути у світ нового і цікаво¬го, зацікавити молодь для вивчення довідкової літератури.
Для креативної та зацікавленої молоді проведено екскурсію всіма відділами бібліотеки, також молодь прослухала історію створення бібліотеки її відділів, а також структуру, яка складається із бібліотек-філій, для присутніх було відтворено відео про бібліотеку, після чого були продемонстровані старовинні рідкісні та цінні книги, а також книги-гіганти та книги-мініатюри, фахівець із відділу бібліографії детальніше розповісла про аналітичний та бібліографічний опис книг і періодичних видань й для чого це потрібно, в креативному центрі молодь дізналася детальніше про довідкові видання: словники, довідники, енциклопедії, путівники а також види на які поділяються довідкові видання й мала змогу їх переглянути, а також дізналася що означає ДБА – (довідково-бібліографічний апарат), та як із ним працювати.







Немає коментарів:

Дописати коментар