вівторок, 23 травня 2017 р.

«Захист прав і законів інтересів дитини: право на зміну ім’я, прізвище та по-батькові»

«Захист прав і законів інтересів дитини:
право на зміну ім’я, прізвище та по - батькові»
правова година

23 травня в читальному залі центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи для учнів старших класів НВК № 14 було організовано  правову годину «Захист прав і законів інтересів дитини: право на зміну ім’я, прізвище та по-батькові».
Метою заходу було  довести до відома учнів захист майнових та не майнових прав.
 З вступним словом до присутніх звернулась завідувач відділом «Права» коледжу ПДАТУ, кандидат юридичних наук Наталія Лінник, яка познайомила із правами дитини, та наголосила,  що  одним із особистих немайнових прав, визначених Цивільним кодексом України, є право на ім’я. Нерозривно з ним пов’язано особисте немайнове право на зміну імені, ім’я фізичної особи, яка є громадянином України.
У заході взяли участь керівник прес-центру   ради ветеранів Анатолій Бернадін та голова громадської ради при виконавчому комітеті Кам’янець-Подільської міської Ради та громадської організації Кам’янець-Подільської спілки ветеранів Афганістану Володимир Дудко.
Родзинкою заходу стало інсценування цивільної справи «Про зміну місця проживання малолітньої дитини», яку підготували студенти коледжу ПДАТУ: суддя - Вікторія Фальковська, секретар - Яна Сороката, позивач - Діана Гонзолевська, адвокат позивача - Діана Литвинюк, розповідач - ВасильЗаливанський, адвокат відповідача - Вікторія Полянська, судовий розпорядник - Владислав Іванушин та свідки - Юлія Андруховська і Артур Олійник.
Захід доповнила презентація книжкової виставки «Правові знання громадянам». Спілкування викликало великий інтерес у учнів та спонукало до роздумів у виборі професії.






             

Немає коментарів:

Дописати коментар