середа, 29 липня 2015 р.

«Служіння церкві і народу»

«Служіння церкві і народу»
духовно-патріотичні читання

Тільки для Вас маю жити, –
для Вас цілим серцем і душею працювати,
для Вас усе посвятити, – бо, навіть за Вас,
як цього треба буде, й життя своє віддати.
Андрей Шептицький

Саме такими словами розпочалися духовно-патріотичні читання «Служіння церкві і народу» 29 липня в центральній бібліотеці для військовослужбовців в/ч A-3290, присвячені вшануванню пам’яті легендарного предстоятеля Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького та з нагоди його 150-річного ювілею.
Священик греко-католицької церкви отець Віталій свій виступ  розпочав молитвою та благословенням всіх присутніх, далі коротко ознайомив  з життєвим шляхом та громадською діяльністю митрополита Андрея Шептицького, який присвятив своє життя служінню українській Церкві та українському народу, зазначив, що  він реорганізував церкву в парафіях своєї єпархії і багато зробив для відновлення візантійських традицій, що є однією з основ греко - католицької церкви. Також під його егідою в українські села прийшла освіта, для народу були побудовані школи, лікарні на кошти з прибуткових статей володінь родини Шептицьких у Галичині. Отець Віталій   наголосив на актуальності та значимості ролі митрополита Андрея Шептицького для сьогодення.
Як апостола миротворення представил отець Ігор  священика греко-католицької церкви Андрея Шептицького та побажав військовослужбовцям  добра і любові, духовності, української самосвідомості та бути патриотами   своєї Батьківщини .   
Захід супроводжувався переглядом  документального фильму «Владика Андрей», в якому відображені історичні факти із життя митрополита. У ході заходу звучали уривки з творів: «Божа мудрісь»«Заповіт владики»«Християнська праведність»«Як будувати Рідну Хату» митрополита Андрея, які давали слухачам можливість глибше пізнати та оцінити його величну особистість.  Місцева поетеса, член клубу «Ліра» Людмила Кур'ян присвятила 150-річчю Андрея  Шептицького власний вірш, який зачитав військовослужбовець Віктор Бойко.
По  закінченні заходу бібліотекар  наголосила, що   для кожного українця ця незвичайна харизматична постать – святий приклад для наслідування, адже його заповіти - вчення справжньої віри та любові до ближнього, свідомого християнства й національного патріотизму - заповіти на всі віки, на всі прийдешні покоління.
Далі присутні   оглянули  книжкову виставку «Праведник світу» та сфотографувалися на пам'ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар