субота, 18 липня 2015 р.

«Основа суверенітету України»

«Основа суверенітету України»
літературно-мистецький вечір
Саме таку назву мав літературно-мистецький вечір з нагоди святкування 25-річниці прийняття «Декларації про державний суверенітет України», організований  18 липня на площі Польський ринок центральною міською бібліотекою. Метою заходу було ознайомити присутніх з історією України, шляхом становлення незалежності Української держави; виховувати любов до рідної землі, прагнення своєю працею примножувати здобутки українського народу. 
 Ведуча  центральної міської бібліотеки розповіла  про історичні обставини, які сприяли прийняттю цього важливого документа, наголосили, що прийняття Декларації стало першим кроком до відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель. Зауважила, що   саме спираючись на Декларацію, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні того ж року.
У літературно-мистецькиому вечорі  взяли участь члени поетичного клубу «Ліра», що діє при міському будинку культури. Вірші, присвячені рідній Україні прочитали члени поетичного клубу «Ліра» Неля Лещинська «Матінка-земля», «Єднаймося браття»,  Людмила Книш «Україно моя»,  Людмила Кур’ян «Україна», «За щастя Батьківщини»,  Валентина Чешневська «Я – українка», Людмила Новіцька «Україна дорога», Галина Чайка "Україна в серці моєму одна", Людмила Машталер  «Голуб миру», та інші. Власні пісні про Україну: "Країна моя-Україна" та  "Україна" прозвучали  у авторському виконанні поетеси та композитора Жанни Мадич.
По закінченні заходу усі присутні відвідали "Вільну бібліотеку" та обміняли свою власну збірочку на акційну.

Немає коментарів:

Дописати коментар