неділя, 15 березня 2015 р.

«Історична доля Роксолани»


„Пам’ять про тебе, українська жінко – полонянко, 
житиме у віках, бо і в тяжкій неволі ти не втратила краси, мужності, любові до рідного народу, до рідної України. 
То ж нехай святиться ім’я твоє, велична красуне роду нашого, роки і віки”.
П.Загребельний
«Історична доля Роксолани»
подорож по книзі
Саме під такою назвою в  центральній бібліотеці для  слухачів   Університету ІІІ-го віку Територіального центру соціального обслуговування «Надія» (директор Валентина Солодковська) проведено цікаву подорож по книзі Павла Загребельного «Роксолана». Мета якої  показати місце жінки в суспільстві в епоху 16 століття, возвеличити її життєвий подвиг, підкреслити значимість у багатовіковій історії народу, довести, що жінка – це особистість, творець свого майбутнього.
Студенти Університету ІІІ-го віку прослухали цікаву історію Роксолани (Насті Лісовської), яка  виписана не тільки визначними датами й подіями, а й зіткана із маленьких загадок та великих таємниць. Це одна з українок, яку примхи долі піднесли зі становища невільниці-рабині на найвищий щабель суспільної ієрархії – до султанші наймогутнішої на той час у світі Османської імперії.
Родзинкою заходу була, Роксолана, роль якої виконала студентка II-го курсу ВТЗ коледжу культури і мистецтв Аліна Залінська.
На завершенні бібліотекар провела огляд виставки-портрета «Гомонять історії сторінки про українську диво-жінку». Тут  і добірка книг, і публікацій про Роксолану. Виставка увібрала літературу, що показує життя від самого початку до її кінця.




Немає коментарів:

Дописати коментар