субота, 21 березня 2015 р.

«Тече поезії ріка»

«Тече поезії ріка»
престиж-зустріч
21 березня відзначається Всесвітній день поезії, започаткований 30 сесією ЮНЕСКО. З нагоди цього дня в центральній бібліотеці організовано престиж-зустріч за участю місцевих літературних клубів «Ліра», що діє при міському будинку культури та «Джерела душі», що працює при ТЦСО «Надія». Метою заходу було привернути увагу до цього важливого літературного жанру, сприяти популяризації поетичних творів та залученню громадськості до поетичної творчості.
На зустріч завітали, як молоді так і люди старшого віку. Пафосно та урочисто звучали поетичні рядки нашого невмирущого Тараса  Шевченко, сучасної Ліни Костенко, якій напередодні виповнилось 85 років. Поети місцевих клубів ділились своїми секретами написання віршів. З захопленням та радістю слухали Ніну Латюк, викладача коледжу культури і мистецтв, Галину Гринішину, керівника літературного об’єднання «Джерела душі» та Нелю Лещинську, керівника поетичного клубу «Ліра».
Новими поезіями із громадськістю міста поділились поети Леся Приліпко,  Світлана Кремінська, Юлія Ковальчук, Ірина Руснак, Галина Чайка, Валентина Чешневська, Марія Гаврилова, Леонід Гуцал. Між поезіями звучали пісні на слова Жанни Мадич та Лариси Закієвої у власному виконанні. Поетично та лаконічно читали гуморески Валентина Лекомцева та Павло Тихонов. Всі присутні в залі мали можливість читати поезії. Особливо активною була слухач Університету 3-го віку Світлана Кравцова, яка хоч й не поет, проте читець відмінний. Родзинкою заходу можна назвати презентацію збірки поезії Галини  Пушкаренко «Сиреневые сны моей души», яка побачила світ нещодавно у видавництві ПП Зволейко Д.Г. Талановита та самобутня поетеса представила на суд слухачам свою першу поетичну ластівку і, чесно кажучи, вона була сприйнята на «ура». Довго та щиро цього дня в бібліотеці звучала поезія, яка за висловами Ліни Костенко «це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».

Немає коментарів:

Дописати коментар