пʼятниця, 23 січня 2015 р.

Україно, ти моя молитва!»

Україно, ти моя молитва!»
тематичний вечір
В історії України 22 січня займає особливе місце, а з 1999 року згідно Указу Президента відзначається, як День Соборності України.
22 січня 1919 року Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в одну – єдину Українську державу. З нагоди цього свята в центральній бібліотеці організовано тематичний вечір «Україно, ти моя молитва!».
В залі, прикрашеному вишитими рушниками та національною символікою, зібралися учні та студенти навчальних закладів міста. Вони пройшлись сторінками незабутніх подій державотворчого процесу в Україні, переглянули фрагменти документального фільму «Становлення Української державності», заспівали Державний Гімн України та вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих за незалежність, соборність та територіальну цілісність України.
На заході прозвучали поезії Тараса Шевченка, Василя Симоненка, Василя Стуса, Василя Квітневого та патріотичні пісні «Прапор України», які виконали учениці 10 класу СЗОШ № 5 та «Виростеш ти сину» на слова Василя Симоненка, яка прозвучала у виконані учениці дитячої музичної школи ім. Т. Ганіцького Олександри Торжинської. Місцева поетеса Марія Гаврилова прочитала власний вірш «Материнські сльози», а Альберт Стржелецький – «Ніч в озері». Захід закінчився оглядом книжкової виставки «Наша мета – Україна свята».

Немає коментарів:

Дописати коментар