середа, 14 січня 2015 р.

«Поет свого народу»

«Поет свого народу»
(до 80-річчя від дня народження Василя Симоненка)
виставка-ювілей
8 січня 2015 року Україна  відзначатиме 80-річницю від дня народження відомого українського поета і журналіста Василя Андрійовича Симоненка.
Саме з цієї нагоди 3 січня в читальному залі центральної бібліотеки оформлена виставка-ювілей «Поет свого народу», яка складається із двох розділів: «У дзеркалі слова» та «Стежками життя і творчості».
Розділи виставки містять найвідоміші книги письменника, а саме: «Берег чекань» (1973), «Народ мій завжди буде» (1990), «На схрещених мечах» (2004), «Ти знаєш, що ти – Людина» (2005), «У твоєму імені живу» (2003), «Я кличу Вас у відчаї не гнуться» (2002), а також матеріали про його життєвий та творчий шлях.
Василь Симоненко коротким життям заробив чесне безсмертя, хоч про свою дочасну і передчасну славу ніколи не думав. Сила його поезії виражається у щирості й правдивості, а ще й у любові, у безмежній любові до людини, і, здається, він вимагав од поезії не лише нових відкриттів світу, а й створення моральних, політичних, загальнолюдських обов’язків і прав, які мають у майбутньому суспільстві заступити юридичні закони.
Книжкова виставка дасть змогу якнайкраще розкрити відомі та невідомі сторінки біографії Василя Симоненка, його талант та ознайомити користувачів бібліотеки з кращими поезіями, написаними ним. 


Немає коментарів:

Дописати коментар