середа, 26 березня 2014 р.

"Україна в огні" читацька конференція за кіноповістю Олександра Довженка

"Україна в огні"
читацька конференція за кіноповістю
Олександра Довженка
26 березня в центральній бібліотеці організовано читацьку конференцію по книзі Олександра Довженка «Україна в огні». Враховуючи сьогоднішню напружену ситуацію в Україні, вшановуючи на державному рівні 120-річчя від дня народження знаменитого кінодраматурга, кінорежисера та письменника О. Довженка, відзначаючи 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників та 70-річчя визволення м. Кам’янця-Подільського (адже один з головних героїв кіноповісті Василь Кравчина саме із-під Кам’янця-Подільського), цей твір є актуальним, повчальним і особливо має виховний вплив на сучасну молодь.
Метою заходу було: виховання у молодого покоління патріотизму та любові до України, виховання національної свідомості та гідності, готовності стати на захист своєї Батьківщини.
Кіноповість Олександра Довженка «Україна в огні» займає перше місце із творів про перший період війни через шевченківську перейнятість автора всенародною трагедією, показом героїзму українського народу, його незламність у прагненні до перемоги та незнищенність національного духу, – зазначила у вступному слові організатор конференції Тетяна Дашко.
Із лекцією «Олександр Довженко: творчість і доля» виступила викладач КПНУ ім. І. Огієнка  Вікторія Атаманчук. Живий обмін думками серед учасників конференції відбувся за наступними темами: «Всенародна трагедія», «Україна, рід, родина», «Війна – жорстока і пекельна», «Образи головних героїв», «Жіночі образи у кіноповісті», «Трагічний образ України», «Гірка правда історії».
В обговоренні приймали участь студенти коледжу культури і мистецтв та студенти коледжу будівництва, архітектури та дизайну.
Підсумовуючи думки та виступи студентів напрошується висновок, що наша молодь добре обізнана із сьогоднішньою ситуацією і вважає кіноповість Олександра Довженка «Україна в огні» значущою і конче потрібною сьогодні молоді. В ході заходу його учасники переглядали уривки із кінофільму Олександра Довженка «Україна в огні». До заходу була підготовлена книжкова виставка «Він належить людству», яку оглянули всі присутні.

Немає коментарів:

Дописати коментар