середа, 12 березня 2014 р.

«Шевченко – світоч наш народний, на кращу долю осяває шлях»

«Шевченко – світоч наш народний,
на кращу долю осяває шлях»
В рамках Року Тараса Шевченка, на вшанування 200-літнього ювілею Великого Кобзаря в читальному залі центральної бібліотеки проведено літературний вечір «Шевченко – світоч наш народний, на кращу долю осяває шлях».
Захід проводився для студентів Університету 3-го віку з метою: познайомити з постаттю геніального поета Т.Г.Шевченка – поборника за щастя й свободу українського народу, його життєвими стежками та багатогранною мистецькою натурою; зацікавити маловідомими фактами із життя Тараса Григоровича; показати, як шанують його на Україні і в світі; популяризувати літературу про геніального сина України; виховувати любов до історії нашої країни, до рідної мови, до поетичного слова, до Великого Кобзаря.
На літературному вечорі прозвучали поезії Тараса Шевченка: «Доля», «Минають дні, минають ночі», «Холодний яр», уривок з посланія «І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм…», «Полякам» у виконанні диктора радіо Павла Тихонова, студента коледжу культури і мистецтв Дмитра Пшечука, учениці НВК №17 Яни Сафронюк. Велична постать Шевченка, його творчість не тільки збагатили духовно наших сучасних подільських поетес, а й надихнули їх на створення справжніх поетичних шедеврів. Усі присутні із задоволенням слухали вірші Світлани Кремінської «Я вірую», Жанни Мадич «Згадаймо Тараса», Людмили Кур’ян «Проста людина й Геній водночас», Людмили Машталєр-Бартощак «Світоч». Не оминули і стежки, які сходив Тарас у нашому рідному місті. Лекцію «Шевченко і Кам’янець» провела бібліотекар історичного музею Валентина Вінюкова. З великим задоволенням усі присутні спостерігали за дійством, яке відбувалося на символічній сцені читального залу. Тут виконувався уривок з поеми Шевченка «Наймичка» у виконанні акторки Любов Луцик. Слухачі бурхливими оплесками дякували викладачу музичної школи Дмитру Бачинському за чудове виконання творів Тараса Шевченка у супроводі бандури.
На закінчення літературного вечора усі присутні виконали пісню «Реве та стогне Дніпр широкий».

Немає коментарів:

Дописати коментар