четвер, 20 березня 2014 р.

«Все, що душа довірила словам»

«Все, що душа довірила словам»
літературний вечір
Щороку 21 березня ми відзначаємо Всесвітній день поезії. День весняного рівнодення був обраний як символ оновлення природи і творчого людського духу. Цьому дню був приурочений літературний вечір «Все, що душа довірила словам», який організовано 20 березня у центральній бібліотеці. Тут зібралися поетичне об’єднання «Ліра», що діє при МБК, слухачі «Університету 3-го віку», шанувальники поезії.
Ведуча заходу нагадала історію свята, зауваживши, що Всесвітній день поезії це ще й нагадування всім сучасникам про великих поетів, які своїм твердим словом впливали на долі цілих держав і завжди були в пошані. В українців є ким пишатися – Тарас Шевченко, Леся Українка, Ліна Костенко та багато інших. Тут читались їх поезії, зокрема, Тараса Шевченка «Доле, де ти?», Лесі Українки «Надія», Ліни Костенко «Доля» тощо. Напередодні Всесвітнього дня поезії члени поетичногооб’єднання «Ліра» отримали Грамоту облдержадміністрації за перемогу в обласному конкурсі на кращу діяльність любительських об’єднань «Світ моїх захоплень» та популяризацію поетичного слова. Її вручила художній керівник міського будинку культури Леся Королюк. «Лірівці», слухачі «Університету 3-го віку» декламували поезію української та світової літератури, свої власні вірші різноманітної тематики, але найбільше вони стосувались сьогоднішніх трагічних подій в Україні. І це закономірно, адже кожен українець, так чи інакше, переживає за долю своєї країни і бажає кращого майбутнього для своїх дітей.
Учасники літературного вечора згадали поетів, які відійшли у вічність: Івана Васильчука, Івана Кизиму, Петра Фаренюка, Анатолія Ониськова, Катерину Коваль. Їх вшанували читанням поезій та присвятили їм свої вірші. 

Немає коментарів:

Дописати коментар