вівторок, 29 листопада 2022 р.

Страшні роки голодомору

                                       Страшні роки голодомору

вечір історичної пам’яті 

23 листопада, на вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні   центральна міська бібліотека імені Костя Солухи організувала для студентів медичного училища, вечір  історичної пам'яті «Страшні роки голодомору». Метою заходу було поглиблення знання молоді  про роки голодомору в Україні та його наслідки для українського народу.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх голодом заморених та запалили свічку пам'яті.

Під час заходу слухачі ознайомилися із трагічною сторінкою в історії українського народу-Голодомору 32-33 років,переглянули документальний фільм «Жнива розпачу»,прослухали поезії,пронизані болем і тугою,вірою і силою, гіркою Правдою і бажанням життя.

З історичною довідкою перед присутніми виступила екскурсовод  Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Лілія Валяровстька. У своєму виступі вона нагадала, що Голодомор 1932–1933 років – масовий, навмисно організований радянською владою голод, який призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості, зазначила, що тоді щодня помирало майже 25 тисяч людей, щогодини – 1000, щохвилини – 17 людей, а також розповіла про перебіг подій часів Голодомору на Поділлі.

Зворушливі сльози на очах викликала у слухачів дівчина, що символізувала постать згорьованої Матері-України, яку виконала студентка коледжу культури і мистецтв. Захід доповнила книжково-ілюстративна виставка «Вогонь скорботи в серці навіки».

Насамкінець, усіх присутніх було запрошено приєднатися у суботу 26 листопада о 16 годині до Всеукраїнської акції «Засвіти свічку».



                                                                                                                        http://surl.li/dwfev

Немає коментарів:

Дописати коментар