четвер, 10 листопада 2022 р.

Вогонь скорботи в серці навіки

Вогонь скорботи в серці навіки

книжково-ілюстративна виставка

                До Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 р.р. в читальному залі центральної міської бібліотеки імені Костя  Солухи оформлено книжково-ілюстративну виставку «Вогонь скорботи в серці навіки» Метою виставки є сприяння поверненню історичної пам’яті про Голодомор 1932–1933 років, виховання  громадянської свідомості та патріотизму.

                На виставці представлена література  про найжахливішу трагедію в історії України ХХ століття, унікальні видання пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, а також документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади очевидців, тих, хто у своїй пам'яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені  тоталітарним режимом.

                Розділ «Хмельниччини моєї біль» містить видання краєзнавчого характеру, в яких на широкому історико-документальному матеріалі, спогадах очевидців, на підставі списків померлих від голоду, висвітлюється трагедія штучно організованого в Україні та на Поділлі Голодомору у 1932–1933 роках.

                Сподіваємось, що документи, представлені у двох розділах виставки «Скорботна пам’ять 33-го» та  «Хмельниччини моєї біль», стануть в нагоді всім відвідувачам бібліотеки та тим, хто досліджує, вивчає і цікавиться «чорною сповіддю» нашої країни.



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар