неділя, 13 жовтня 2019 р.

«СЛАВНИХ ПРЕДКІВ МИ ДІТИ»

«СЛАВНИХ ПРЕДКІВ МИ ДІТИ»
  усний журнал 

       14 жовтня українці відзначають   День захисника України,  День Українського козацтва,  День Української Повстанської Армії, День Покрови Пресвятої Богородиці.  Саме з цієї нагоди для військовослужбовців в/ч А 1884  проведено усний журнал  «Славних предків ми діти». Метою заходу була популяризація героїчних сторінок історії України, виховання у молодого покоління почуття патріотизму, любові до своєї Батьківщини та сприяння читанню.

       Усний журнал налічував такі сторінки: перша  - День захисника України, друга - День Українського козацтва, третя - День Української Повстанської Армії, четверта - День Покрови Пресвятої Богородиці. 
Учасники заходу вшанували  пам’ять усіх полеглих воїнів внаслідок російської агресії на Донбасі, дізнались багато цікавого з історії козацької держави,  діяльності УПА, котра боролась за збереження самостійної України і з якої сьогодні беруть приклад наші захисники. А оскільки українські козаки надзвичайно шанували християнські традиції та вважали Покрову одним з найбільших свят, то і для цих захисників 14 жовтня виявилось визначною датою. Саме у цей день вони святили свою зброю, яку шанували не менше ніж національні традиції.
       Захід доповнила книжкова виставка «Україна-колиска козацької волі».

Немає коментарів:

Дописати коментар