четвер, 30 червня 2016 р.

«Історична спадщина Михайла Грушевського»

«Історична спадщина Михайла Грушевського»
Виставка - ювілей

Під такою назвою в центральній міській бібліотеці імені Костя Солухи в читальному залі діє виставка – ювілей «Історична спадщина Михайла Грушевського» приурочена 150 - річчю, видатного українського історика зі світовим ім’ям, організатора української науки, політичного діяча і публіциста, голову Центральної Ради (1917 - 1918) рр., академіка, автора понад 2000 наукових праць. Метою виставки є: популяризація творчості літературної, публіцистичної, політичної та наукової спадщини Михайла Грушевського, його вагомий внесок у становлення української нації та вшанування пам’яті.
Виставка – ювілей представлена трьома розділами:  «Фундатор відродження української держави», «Віхи життя і творчості», «Літературна спадщина Михайла Грушевського».
       Перший розділ знайомить з працями  і історичними надбаннями  вченого - історика.
    Другий розділ знайомить користувачів з життєвим і творчим шляхом великого літописця.
   Третій розділ привертає увагу  до значення творчої спадщини М. С. Грушевського у житті.
Презентована виставка - ювілей це не тільки вдячна данина поваги до великого українця, а й прагнення повніше ознайомити користувачів з інтелектуальним потенціалом вченого, його життєвим і творчим шляхом. Запрошуємо усіх бажаючих ознайомитися з виданнями, представленими на книжковій виставці.

Немає коментарів:

Дописати коментар