понеділок, 1 лютого 2016 р.

«Нам пора для України жить»

«Нам пора для України  жить»
виставка літературного портрету

1 лютого у читальному залі центральної бібліотеки на виконання Указу Президента України № 687/2015 «Про вшанування пам’яті Івана Франка» та з нагоди 160-річчя видатного українського письменника було оформлено  виставку літературного портрету «Нам пора для України  жить».
 Метою виставки є популяризація творчості літературної, публіцистичної,  наукової спадщини Івана  Яковича Франка, його   вагомий внесок у становлення української нації та вшанування пам’яті.
Виставка має такі розділи:«Безсмертний Каменяр», «Його життя – боротьба», «Вічно з нами».
Перший розділ «Безсмертний Каменяр» презентує високохудожні твори як загальновідомі, так і ті, що маловідомі широкому загалу.
Особливу увагу привертає репринтне видання антологія української лірики від смерті Шевченка «Акорди» з любов’ю упорядкована самим Іваном Франком та  ілюстраціями Юлїяна Панькевича. Ця книга репрезентувала творчість 88 поетів другої половини XIX-початку XX століття.
«Його життя – боротьба» у цей розділ ввійшли матеріали про життя і творчість Каменяра в дослідженнях івано-франківських науковців і краєзнавців, зокрема Дмитра Павличка.
 Розділ «Вічно з нами» привертає увагу користувачів до значення творчої спадщини І. Франка у житті та її  місце в духовному світі сучасника.  Так як Іван Франко був провісником ідей свободи і соціальної справедливості, він є нашим сучасником, соратником і прибічником у нашому щоденному житті, в праці, котру він так натхненно оспівував. Його слово збуджує думку, запалює серця до нових і нових звершень в ім’я процвітання рідної Вітчизни. 
Доповнює виставку портрет Івана Франка.
Запрошуємо усіх шанувальників Франкіани та небайдужих причаститися із Франкової криниці. Книжкова виставка дасть змогу якнайкраще збагнути велич постаті Івана Франка, його талант, титанічну працездатність та бажання змінити на краще цей світ.


Немає коментарів:

Дописати коментар