понеділок, 4 січня 2016 р.

«Український колорит»

«Український колорит»
літературно-виставкова вітрина

Мета: якомога повніше висвітлити традиції, звичаї українців, показати усе розмаїття і багатство духовної культури українців.

Духовними островами у житті українців завжди були народні традиції та звичаї. Вони вироблялися протягом століть і є складовою частиною не лише історії нашого народу, а й сьогодення. Кожен з нас є спадкоємцем великої скарбниці народної культури. А це неможливо без ґрунтовного знання традицій та звичаїв. Тому у читальному залі центральної міської бібліотеки постійно діє літературно-виставкова вітрина  «Український колорит», яка має такі розділи:
«Походження українського народу»
«Звичаї та обряди на Україні»
«Культура і побут українців»
«Символи українського народу»
На літературно-виставкової вітрині зацікавлений користувач знайде чудові видання, які  розповідають не тільки  про свята України, а й  містять у собі безцінні відомості про народну медицину, національну кухню, український одяг, мову квітів і кольорів, обряди календарного циклу, повір’я та забобони.
Виставку доповнюють вироби, зроблені вправними руками користувачів бібліотеки, це: новорічна ялинка, віночок, калина, писанки та інші вироби.
 Виокремлено, Інтернет-ресурси, присвячені звичаям, традиціям та обрядам.
Літературно-виставкова вітрина привертає увагу своєю неординарністю, яскравістю і має на меті не лише прикрасити до свят читальний зал бібліотеки, а й розповісти про далекий-предалекий світ і час, в якому починається Україна і ми, українці і у який ми, хочемо зазирнути.
Саме тому, пропонуємо Вашій увазі літературно-виставкову вітрину «Український колорит», переглянувши яку Ви дізнаєтесь чимало цікавого і пізнавального.

Немає коментарів:

Дописати коментар