субота, 27 червня 2015 р.

«Закон про тебе і для тебе»

«Закон про тебе і для тебе»
тематичний вечір
До Дня Конституції України в читальному залі центральної бібліотеки організовано тематичний вечір «Закон про тебе і для тебе».
Метою заходу було вшанування визначних особистостей Української правової думки, її пам’яток та державних символів України.
Слухачі заспівали Державний Гімн України та пройшлися історичним шляхом розвитку конституційного процесу, зупинились на найважливіших, правових документах – «Руській правді» Ярослава Мудрого, «Конституції Гетьмана Пилипа Орлика», Конституції УНР та Конституції України 1996 року. Доцент кафедри архівознавства, суспільно-історичних та правознавчих дисциплін Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Володимир Адамовський зосередив свій виступ на основних правових документах світового співтовариства та порівняв їх із Українською Конституцією 1996 року, яка є однією з кращих в Європі.
Місцеві поети не шкодували патріотичних поетичних рядків, які переливались у душі вдячних слухачів. Тетяна Дорошенко, Людмила Кур’ян, Валентина Чешневська, Юлія Лискун читали свої вірші, присвячені рідній Україні, а учениця дитячої музичної школи Олександра Торжинська полонила всіх піснею на слова Василя Симоненка «Виростеш ти сину». На закінчення всі присутні в залі оглянули книжкову виставку «Правовий оберіг України».


Немає коментарів:

Дописати коментар