четвер, 13 листопада 2014 р.

«Бібліотека – територія єдності»

«Бібліотека – територія єдності»

   Внаслідок окупації Криму та проведення антитерористичної операції на сході України в містах та селищах по всій країні з’явилися десятки тисяч мешканців АРК та Донбасу, які покинули домівки в зонах конфлікту, побоюючись за своє життя та здоров’я. Відповідно до норм міжнародного права, вони становлять нову категорію людей – внутрішньо переміщені особи (ВПО), яким потрібна відповідна допомога та підтримка. Тому Міністерства культури України ініціювало проект «Бібліотеки як центри підтримки громадян в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами».
     На виконання його вимог 13 листопада в міській центральній бібліотеці організовано тренінг для працівників МЦБС. Його метою було окреслення кола діяльності публічних бібліотек із забезпечення надання бібліотечно-інформаційних послуг вимушеним переселенцям, налагодження ефективних механізмів комунікації громадян з місцевими органами влади, центрами, які надають різноманітну допомогу, сприяння їх соціальній адаптації.
   В заході взяли участь головний спеціаліст департаменту соціального захисту населення Кам'янець-Подільської міської ради Тетяна Заянчуковська, начальник відділу активної підтримки безробітних міського центру зайнятості Наталія Семенюк та голова громадської ради міста Валентина Магілат. Вони поділились інформацією щодо надання послуг та допомог для внутрішньо переміщених осіб у Кам'янці-Подільському, надали реквізити центрів куди можуть звернутися відповідні громадяни за матеріальною, медичною, психологічною допомогою. Далі слухачі тренінгу переглянули відеоролик «Поведінка людей у надзвичайних ситуаціях», презентації: «Питання соціального забезпечення ВПО», «Особливості психологічної допомоги» та ознайомилися з інформаційними документами представленими на  тематичній полиці «Інформація для внутрішньо переміщених осіб».




Немає коментарів:

Дописати коментар