понеділок, 18 лютого 2013 р.

"Гордість української музичної культури"


"Гордість української музичної культури"
вечір музики

Чарівний світ української музики. Мелодійними переливами звучить українська пісня у серці свого народу. Вона криє у себе таку силу уяви та багатство щирих переживань‚ що стала джерелом натхнення поетів‚ письменників‚ композиторів...
Серед великої плеяди українських митців виділяється яскрава постать Семена Степановича Гулага-Артемовського‚ якому 17 січня виповнилося 200 років  від дня народження. З цієї нагоди в читальному залі відбувся вечір музики „Гордість української музичної культури″‚ присвяченний видатному композитору.
У вступному слові бібліотекар  читального залу Тетяна Сафронюк зазначила‚ що Семен Степанович був не тільки композитором „від Бога″‚ але й неперевершеним спиваком і чудовим драматургом‚  тому й залишив у мистецтві яскравий‚ неповторний слід багатогранням  свого щедрого таланту. Далі розповідь про творчі сходинки Гулага-Артемовського продовжила викладач міської школи мистецтв Світлана Вітковська (директор Валентина Рябчук). Вона звернула увагу присутніх війсковослужбовців в⁄ч А-3290 та користувачів бібліотеки на те‚ що  в історії української культури Гулаг-Артемовський уславився і як фундатор української опери‚ створивши свого незабутнього „Запорожця за Дунаем″. Композитор сміг розгледіти усі тіньові сторони повсякденного життя українського народу‚ освятити їх сміхом‚ їдким дотепом та використати в опері. Усі присутні мали змогу прослухати записи пісень з однойменного творута послухати наживо пісню Оксани у виконанні  Оксани Турик студентки К-ПНУ ім.Огієнка.
Вечір музики закінчився‚ а чарівний спів Оксани ще довго відлунював  у серцях військовослужбовців.

Немає коментарів:

Дописати коментар