неділя, 18 серпня 2024 р.

"Креативний простір для креативної молоді!"

Засідання української молодіжної ГО«Центурія»






середа, 14 серпня 2024 р.

Інформаційна зустріч

 учасників молодіжної ГО "Центурія" 

Вдруге у креативному просторі відбувається зустріч учасників ГО "Центурія", ідейним засновником якої є один із командирів полку АЗОВ (на тепер 3-тя штурмова бригада), задля перегляду документального фільму "АЗОВ" БІЛЕЦЬКОГО ТА ВІЙНА З рф"









понеділок, 12 серпня 2024 р.

 #ХАБИ_ЦИФРОВОЇ_ОСВІТИ


Розпочато навчання за ініціативи Google та Jigsaw з медіаграмотності в Україні для боротьби з поширенням дезінформації онлайн та підвищення стійкості до поширених методів онлайн-маніпуляцій.





неділя, 11 серпня 2024 р.

 

«Молодь змінює світ на краще»

День патріотичного читання

Молодість — це особлива пора, коли людина відчуває в собі невичерпну силу й енергію. Лише в молоді роки для нас немає нічого неможливого, а кожен новий день приносить надію, розвиток, сміливі мрії та радість життя. З нагоди відзначення Міжнародного дня молоді в бібліотеці для військовослужбовців НТЦ організовано День патріотичного читання «Молодь змінює світ на краще». Метою заходу є популяризація демократичних цінностей, духовно-культурних надбань українського народу,  творчості українських поетів та місцевих літературних об’єднань, зміцнення патріотичних почуттів молоді.

На заході представники творчого об’єднання «Ліра» декламували вірші В.Сосюри «Любіть Україну», В.Баранова «До українців», В.Симоненка «Україні» та інші. Із власного доробку читали поезії А. Яковенко «Не хочу говорити про війну», Л.Руснак «Так хочеться вірити в мир», В.Коломієць «Невідомі», О.Мороз «Чи вміємо щиро ми любити», Л. Новіцька «Я пишаюсь, що я українка», Е. Федорчук «Україна». Іван Шеремета потішав присутніх гуморесками із життя молоді, а Раїса Мартинюк вітала українськими народними піснями.







середа, 7 серпня 2024 р.

 

"Могутній майстер українського слова"

Бібліофреш

(до 205-річчя Пантелеймона Куліша) 

Сьомого серпня Україна відзначає 205 років від Дня народження Пантелеймона Куліша – українського письменника, фольклориста, етнографа, мовознавця, перекладача, критика, редактора, видавця. Саме Куліш, один з вагомих українських інтелектуалів ХІХ ст., який сприяв підняттю патріотизму, та збереження української мови, як єдиного джерела згуртування української нації.

З нагоди цієї дати в бібліотеці для дітей ВПО організовано бібліофреш «Могутній майстер українського слова». Метою заходу є популяризація творчості відомого українця, сприяння кращому пізнанню свого минулого, заохочення молоді до читання, виховання любові до України, її мови та культури. На заході слухачі дізналися багато цікавого про життя та діяльність Пантелеймона Куліша, як автора модерного сприйняття України, автора "Чорної ради" - першого історичного роману, творця українського правопису, першого україномовного букваря, перекладача Біблії та багатьох творів.