пʼятниця, 26 липня 2024 р.

 Сьогодні до центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи завітали колеги з Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Зустріч відзначилася атмосферою доброзичливості, творчих ідей та професійного підходу.





субота, 20 липня 2024 р.

"Ількові забави"

Фестиваль сімейного відпочинку 

На фестивалі води та сімейного відпочинку "Ількові забави" для гостей та мешканців Кам'янець - Подільського представлена виставка-панорама "Україна крізь віки".




 Україна крізь віки

Виставка-панорама

Виставка-панорама представлена мешканцям громади на фестивалі води та сімейного дозвілля задля інформування та ознайомлення із новою літературою з історії нашої держави, що надійшла до бібліотеки завдяки Державній програмі та нашим спонсорам.


вівторок, 16 липня 2024 р.

 

Урок-порада

«Обережним будь завжди» 

В природі часто відбуваються погодні явища, які за певних умов небезпечні для здоров'я людини. До таких погодних явищ відноситься і гроза. Найчастіші  нещастя відбуваються через те, що людина не завжди дотримується правил поведінки під час грози.

Саме тому Кам’янець-Подільська центральна міська бібліотека імені Костя Солухи підготувала урок-пораду «Обережним будь завжди», на якому  пропонує  користувачам ознайомитися з порадами, що не можна робити під час грози.



неділя, 14 липня 2024 р.

"Державність вимріяна поколіннями"

Урок історичної пам'яті

    14 липня в креативному центрі Центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи проведений урок історичної пам’яті «Державність вимріяна поколіннями» для мобілізованих військових Навчального центру «Поділля».
     Для присутніх глядачів були продемонстровані історичні відомості щодо цього свята, ідея якого виникла  5 лютого 2018 року з ініціативи Героя України Левка Лук'яненка, Президентів України Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми та Віктора Ющенка, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, даний історичний екскурс ознайомив присутніх про всі знакові події до яких причетний Кам’янець-Подільський в контексті української державності, а також продемонстровано відео на історичну тематику. 

                                       





вівторок, 2 липня 2024 р.

"Кам'янець крізь віки"

Брейн-ринг

 2 липня у Креативному просторі Кам'янець-Подільської центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи було проведено історичний брейн-ринг «Кам’янець крізь віки», присвяченому 650-річчю Магдебурзького права у Кам’янці та з нагоди Дня Конституції. Організаторами заходу виступили Управління гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради та Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник.

У грі брали участь слухачі Університету III віку, Молодіжна Рада та Рада ветеранів Кам’янець-Подільського. Збірні команди змагались за першість і показали чудові знання з історії Кам’янця-Подільського. Учасники вкотре переконалися, що живуть у краї з визначною історичною та культурною спадщиною. Питання були на швидкість, оперативність, складні і прості. В грі поєднувалась мудрість, повага, життєвий досвід з юнацьким максималізмом.
Враховуючи підсумки змагань, 1 місце здобула команда гравців Університету III віку.
Вітаємо команду переможців та бажаємо подальших успіхів і творчого натхнення!