понеділок, 4 грудня 2023 р.

 

«Закон понад усе»

Правознавчі сходинки

В рамках Всеукраїнського тижня права з метою підвищення правової свідомості, культури та освіченості підростаючого покоління  центральна міська бібліотека імені Костя Солухи для учнів Кам'янець-Подільського ліцею № 8  організувала правознавчі сходинки «Закон понад усе».

На лекції фахівчиня Камянець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги Аліна Задорожна у цікавій і доступній формі   розповіла про найважливіші закони нашої держави,  їх застосування, відповідальність за свої вчинки, повагу до закону та його вимог. На заході демонструвався короткометражний фільм про права дитини з висвітленням статей з «Конвенції прав дитини»,  дозволив ознайомитися з головними її положеннями.   Також Аліна Володимирівна порадила учням, куди можна звернутися ‚ якщо виникають питання правового захисту, чи виникне  потреба у юридичній допомозі та відповіла на численні запитання ‚  які хвилювали сучасну молодь.

            Інспектор ювенальної превенції Кам'янець-Подільського районного управління поліції    Петро Придруга розповів  про  права та обов’язки учнів, зупинився на кримінальній відповідальності осіб за скоєння злочинів різного характеру. Разом із учнями розібрали декілька ситуаційних випадків правопорушень та дізнались, як вести себе у випадках, які потребують юридичного втручання, юридичній допомозі та відповіла на численні запитання, які хвилювали сучасну молодь.








Немає коментарів:

Дописати коментар