неділя, 26 листопада 2023 р.

 

«Схилімо голови в скорботі»

Вечір пам’яті

26 листопада, для вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 років в Україні та з нагоди  90-річчя трагедії центральна міська бібліотека імені Костя Солухи спільно з коледжем культури і мистецтв організувала для військовослужбовців  вечір пам’яті «Схилимо голови в скорботі». 

Метою заходу є вшанування пам’яті загиблих від Голодомору, поглиблення знань користувачів  про Голодомор як геноциду Українського народу, виховання  громадянської свідомості та патріотизму. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх голодом заморених та запалили свічку пам'яті.

Під час заходу слухачі ознайомилися із трагічною сторінкою в історії українського народу-Голодомору 32-33 років, переглянули документальний фільм «Жнива розпачу», прослухали поезії, пронизані болем і тугою, вірою і силою, гіркою Правдою і бажанням життя.

З історичною довідкою перед присутніми виступив кандидат історичних наук  Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Валерій Анатолійович Нестеренко. У своєму виступі він нагадав, що Голодомор 1932–1933 років – масовий, навмисно організований радянською владою голод, який призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості, зазначила, що тоді щодня помирало майже 25 тисяч людей, щогодини – 1000, щохвилини – 17 людей, а також розповіла про перебіг подій часів Голодомору на Поділлі.

 









Немає коментарів:

Дописати коментар