середа, 5 лютого 2020 р.

«Кожне слово-це перлина»

      «Кожне слово-це перлина»
книжкова виставка

Мова – краса спілкування,
Мова – як сонце ясне.
Мова – то предків надбання,
Мова – багатство моє.
Ф. Пантов
До Міжнародного дня рідної мови в центральній міській бібліотеці імені Костя Солухи оформлена книжкова виставка «Кожне слово-це перлина», яка складається з трьох розділів:«Мова то серце народу»,«Милуюсь мовою, як мати немовлям…», «Величне надбання людства».
Мета цієї виставки ознайомити користувачів  зі скарбами української мови, поглибити знання про мову як основу духовності,  виховувати любов і повагу до української мови як мови державної та материнської.
На книжковій виставці представлена література з історії походження української мови, навчальна література, посібники з граматики та ділового спілкування, крилаті вислови про рідну мову та найсучасніші словники та довідники, які покликані допомогти  користувачам поглибити та вдосконалити їхнє мовлення та знання рідної мови.
Хочемо виділити працю науковця‑мовознавця Олександра Пономаріва «Українське слово для всіх і кожного» (Київ, 2017 р.). У цьому довіднику-путівнику охоплено всі аспекти мовлення — від вимови до синтаксису. Книжка стане у пригоді для журналістів, учителів, дикторів, студентів, ділової людини і школяра, не зайвою вона буде і в кожній культурній родині.
Запрошуємо завітати у відділ читального залу  для перегляду книжкової  виставки, присвяченої Міжнародному дню рідної мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар