четвер, 22 березня 2018 р.

«Ми вдячні за весну»

 «Ми вдячні за весну»
краєзнавчі читання

26 березня Кам’янець-Подільський відзначатиме  74-у річницю з Дня вигнання нацистських окупантів з міста. З цієї нагоди 22 березня в центральній міський  бібліотеці імені Костя Солухи організовано  ряд заходів, метою яких було вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні, виховання патріотичних почуттів молоді, пошани до героїчних  подій та  історичної пам’яті.
У відділі краєзнавства була презентована книжково-ілюстративна виставка «Над Смотрич рікою» та  організовано тематичний вечір «Подвиг, що залишиться в віках».  Пам'ять про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над окупантами, живе і нині. Про це наголосила у своїй презентаційній лекції «Визволення Кам’янця-Подільського»  науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Ірина Лехіцька.
В читальному залі відбулися краєзнавчі читання  «Ми вдячні за весну». Про страшну війну, про події, які відбувалися в Кам'янці-Подільскому навесні 1944 року розповів учасник бойових дій, полковник у відставці Володимир Панчеха. А місцева поетеса, член клубу «Ліра» Людмила Кур’ян присвятила цій події власні вірші. Студенти коледжу будівництва, архітектури і дизайну, які були присутні на заході  вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
Ці заходи є  даниною пам’яті визволителям нашого міста.


Немає коментарів:

Дописати коментар