понеділок, 22 січня 2018 р.

«Опора незалежності»

«Опора незалежності»
(До 100 – річчя IV універсалу Української Центральної Ради)
історична година

   22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День соборності України. Ця дата пов’язана з двома подіями Української революції 1917 - 1921 років: проголошенням  IV Універсалом Центральної Ради Української Народної Республіки самостійною, незалежною, вільною та суверенною державою  та Актом Злуки двох державних утворень на українських землях - Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
  З цієї нагоди в коледжі культури і мистецтв для студентів організовано історичну годину «Опора незалежності». Метою заходу було виховання почуття патріотизму і гордості за свою державу, сприяння формуванню та розвитку громадянської та національної самосвідомості, пробудження інтересу до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу.   
  Присутні пройшлись сторінками незабутніх подій державотворчого процесу в Україні, ознайомились з історією утворення IV універсалу Української Центральної Ради, відзначили заслугу політичних лідерів, ініціаторів і безпосередніх творців Акту Злуки та віддали шану їх мудрості та патріотичним почуттям. Переглянули фрагменти документального фільму «Становлення української державності» та хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих за Україну.


Немає коментарів:

Дописати коментар