середа, 7 серпня 2013 р.

"Є на світі одна Україна"


"Є на світі одна Україна"
книжкова панорама

24 серпня ми відзначаємо одне з найголовніших свят нашої країни – День Незалежності. Для кожного з нас слово „незалежність” має особливе значення. Ще змалечку ми прагнемо до свободи, справедливості та рівності. Виховуємо в собі почуття самостійності. Тому що знаємо - головна умова існування нації – державна незалежність. І нам необхідно любити і поважати країну, в якій ми народилися, країну, яка дала нам освіту, знати її історію та традиції і тільки тоді, ми зможемо з гідністю називати себе українцями.
До 22-річниці  Незалежності  України  у читальному залі міської центральної бібліотеки  оформлена  книжкова панорама "Є на світі одна Україна".
На виставці представлені книги з історії української державності та українського державотворення, з історії та культури України, видання з українознавства.
Спроба формування власної держави - від Київської Русі до здобуття Україною незалежності висвітлюється в книзі “Українське державотворення: невитребуваний потенціал”. У полі зору авторів — національно-державницька ідея в усій її глибині та різноманітності. Держава розглядається як найважливіша форма реалізації самовизначення народу, його суверенітету. Чи є на світі така країна, яка пройшла б семитисячолітній шлях свого розвитку - злетів і падінь, перемог і поразок, розквіту і занепаду; яка вже в давнину здобула б такий могутній цивілізований потенціал, що спородила інші народи, нації й мови? Над цим розмірковує відомий український письменник, наш земляк Сергій Плачинда у книзі “Лебедія”. Автор пропонує читачам пройти шляхами зародження й розвитку української нації та державності.
Популярністю серед педагогів та студентів користується книга "Україна: Віхи історії ”, яка розкриває проблеми формування незалежної Української держави. Зацікавлення у різних категорій користувачів викликає книга відомого політолога Юрія Бадзьо „Український вибір". Не втрачають популярності підручники ”Історія України” Олександра Бойко‚ "Історія України: Неупереджений погляд" Володимира Петровського, "Історія України: сучасне бачення" Василя Остафійчука, які містять повну і різноманітну інформацію про минуле і сучасне життя нашої країни.
На виставці також представлена цікава, яскрава книга для менших відвідувачів  — “Велика ілюстрована енциклопедія України”. Стільки відомостей про свою Батьківщину всього в одній книжці юний читач отримує вперше. України - одна з найбільших європейських держав – постає на її сторінках у всій своїй красі та величі. Дитина має знати про свою країну все, аби ще дужче полюбити її. І про її підсоння, і про величну історію, сповнену втрат і злетів, і про творців її величі – видатних людей багатьох поколінь українців, і про її найцінніший здобуток – незнищенні духовні скарби... Знати  і пишатися набутим, бути патріотом своєї Вітчизни. Видання щедро ілюстровано й стане окрасою книгозбірні кожного свідомого українця.
Книжкова панорама "Є на світі одна Україна" розрахована на студентів та науковців, істориків, правознавців, усіх, хто цікавиться національно — державницькими процесами та тих,  хто прагне глибше знати історію України.
З усією експонованою літературою відвідувачі  зможуть ознайомитися та попрацювати лише   у читальному залі міської центральної бібліотеки.



Запрошуємо усіх бажаючих переглянути книжкову панораму "Є на світі одна Україна".

Немає коментарів:

Дописати коментар