вівторок, 2 квітня 2013 р.

"Полин-сльозою омивається душа"


"Полин-сльозою омивається душа"

книжково-ілюстративна виставка

Тут падають вниз на ліси і поля
Дощі, наче сльози гіркі і пекучі,
Тут криком кричить наша грішна земля
І в небо летять наші душі.
В.Шинкарук

Чорнобильська катастрофа вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління. Вибух, що стався 26 квітня 1986 року в Чорнобилі, ось уже 27 років не втихає у нашій свідомості. Від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали мільйони чоловік. Ця трагедія зачепила долю кожного українця, сколихнула життєве дерево багатомільйонного народу.
До цієї чорної дати в читальному залі міської центральної бібліотеки оформлено розгорнуту книжково-ілюстративну виставку "Полин - сльозою омивається душа". Виставка пропонує відвідувачам актуальну інформацію за розділами: «Тієї вогняної ночі...», «Мужність і біль Чорнобиля», « Чорнобиль сьогодні» , «Відлуння Чорнобиля у Кам'янці» та «Біль, обернений у слово».
На виставці експоновані найкращі видання про цю страшну трагедію: збірки документальних та публіцистичних творів «Фантом» та «Чорнобиль», «Дні випробувань», документальна повість Г. Медвєдєва «Чорнобильський зошит», фотоальбом «Чорнобильський репортаж» та інші. Також на ній акумульовані усі періодичні матеріали, що надають нові факти про чорнобильську катастрофу та героїв-ліквідаторів, які ризикуючи своїм життям, рятували світ від радіаційного забруднення. А всі матеріали, опубліковані за  останні роки в періодичних виданнях, зібрані в папках-досьє «Чорнобильська біль» та «Зоря полин у пам’яті не згасне». Книжкова виставка доповнена ілюстраціями.
Запрошуємо усіх бажаючих переглянути книжково-ілюстративну  виставку, присвячену 27-ій річниці Чорнобильської катастрофи «Полин-сльозою омивається душа», яка є пересторогою всім прийдешнім поколінням.

Немає коментарів:

Дописати коментар