неділя, 24 березня 2013 р.

"Мужність і подвиг визволителів"


"Мужність і подвиг визволителів"
День краєзнавства
26 березня 2013 року кам'янчани відзначають 69-у річницю визволення міста Кам'янець-Подільського від німецько-фашистських загарбників.
З цієї нагоди 24 березня у міській центральній бібліотеці організовано День краєзнавства "Мужність і подвиг визволителів ".
Його розпочато о 10 годині презентацією документально-історичної виставки „Роки війни–віки пам’яті”, яка оформлена у відділі абонементу .
На цей захід завітали військовослужбовці в/ч А-1107.
В 11-й 00 захід перемістився до читального залу , де слухачів очікували полковник у відставці голова міської ради ветеранів Леонтій Рогаль, член ради ветеранів і лектор ветеранської міської організації Станіслава Михайлівна Дзюба, місцева поетеса, член клубу "Ліра" Світлана Кремінська, диктор радіотелебачення Павло Тихонов та учні школи мистецтв.
Цього дня ми вшановуємо наших дорогих ветеранів, схиляємо голову перед пам'яттю тих, хто в жорстокій боротьбі з нацизмом віддав життя за нашу спільну перемогу. Пам'ять про цей подвиг ми будемо берегти вічно, передаючи з покоління в покоління, - зазначила у вступному слові бібліотекар I категорії Катерина Бояршинова та передала слово Леонтію Рогалю . Він розповів молодим воїнам про події, які відбувалися в Кам'янці-Подільскому навесні 1944 року та окреслив розклад сил та військової техніки під час Чернівецько-Проскурівської операції.
Член ради ветеранів і лектор ветеранської міської організації Станіслава Дзюба доповнила цю розповідь конкретними прізвищами воїнів - визволителів нашого міста, та назвала справжніх героїв - І. Кудашкіна, Я. Хардікова, М. Радугіна, П. Барабанова, яким за визволення Кам'янця-Подільського присвоєно найвище звання – Героя Радянського Союзу.
Дню визволення нашого міста присвятили свої вірші місцеві поети із клубу „Ліра”. Зокрема, Світлана Кремінська прочитала вірш „Визволення Кам'янця-Подільського”, «Солдаті Перемоги», а Павло Тихонов прочитав поезію Юлії Ковальчук „Їх двоє залишилось...”, про двох визволителів , які дожили до 69-річниці визволення міста – Іллю Чеботарева та Павла Тихонова.
Учениця школи мистецтв Діана Гончар подарувала присутнім пісні „Мій дідусь” , «Кам'янець-Подільський», а Ілля Голдебан заспівал пісню "Журавлі".
Інсценівку „Сповідь матері "здійснили студентка коледжу культури і мистецтв Вікторія Смола та Павло Тихонов.
Під кінець присутні оглянули літературно-меморіальну експозицію ”Навіки в пам'яті народній” та сфотографувалися напам'ять.
Далі о 13.00 годині у відділі технічної та економічної книги для військовослужбовців строкової служби було презентовано книжкову виставку „Зброя Перемоги ”. Провідний бібліотекар Оксана Мельник ознайомила присутніх із літературою, що розкриває історію озброєнь часів Другої світової війни.




Немає коментарів:

Дописати коментар